EXPERIMENT: Am cautat „luxul” din trenurile romanesti. Nu l-am gasit…

E intr-adevăr „un lux” sa circuli cu trenul insa doar prin prisma pretului, pentru ca numai ieftin nu e, raportat la conditiile de calatorie. La cateva zile, dupa declaratiile fostului ministru al Transporturilor, Dan Costescu, am urcat in trenul IR 1534, care circula de la Oradea spre Cluj-Napoca.
Primul impact: vagoanele au jumatate din geamuri crăpate, iar unele dintre ele par lipite cu scotch. Momentul 2 : nu gasesc niciun calator multumit. Doar un barbat imi spune ca singurul motiv pentru care a ales trenul este ca „si pe sosea e greu din cauza traficului mare”.

„Nu e niciun lux. Conditiile sunt sub orice critica daca le raportam la pret. Ministrul merita sa fie pedepsit cu o calatorie cu trenul de la Oradea la Cluj”, spune o tanara iar o doamna, mai in vastra isi aminteste ca, in anii ’80, calatoria pana la mare era mai scurta cu cateva ore.

Si Sageata Albastra entuziasma călătorii in anii 2000. Astăzi insa același tren e doar un mijloc de transport destul de lent, scump si numai siguranța nu inspira!

La inceputul saptamanii, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat : „Recomandăm românilor să aleagă mijlocul de transport care li se potriveste cel mai bine. Este normal să fie mai mare biletul de tren, în toate țările civilizate este la fel. Trenul este un lux și oamenii plătesc mai mult ca să îl aibă”. Asta l-a costat functia.

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”108248014930860277623″ ualb=”6305192872102150289″ imgl=”fancybox” style=”wall” row=”4″ size=”220″ num=”80″ border=”1″ highlight=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]

Distribuie informația
Alte știri