Experţii Curţii de Conturi Bihor au constatat abateri financiare de aproape 25 de milioane de lei la ADP Oradea

În urma controalelor efectuate de către experţii Curţii de Conturi Bihor, în perioada 23 februarie – 05 aprilie 2017, la Administraţia Domeniului Public Oradea s-au constat, pentru anul 2016, abateri financiare în valoare de 24.752.000 lei, respectiv 73.000 lei cu titlu de prejudicii.

Cea mai mare sumă estimată a unei abateri este de 24.449.000 lei şi a rezultat din „încasarea de alocații bugetare pentru investiții care nu au legătură cu natura și modul de organizare/funcționare a serviciilor publice concesionate”
O suma de 51.000 lei a fost calculată ca abatere disciplianră pentru efectuarea de a ADP Oradea a unor „plăți pentru lucrări de investiții decontate pe bază de documente justificative care nu reflectă realitatea”.

Nestabilirea, neînregistrarea și nevirarea redevenței datorate pentru bunurile mobile și imobile concesionate de la U.A.T.M. Oradea, pentru desfășurarea serviciului public de agrement în cadrul Complexului Termal Nymphaea Oradea, reprezintă o altă abatere financiară, estimată la 801.000 lei.
Totodată, s-a constat şi „aprobarea și derularea unor proceduri de selecție la achizițiile de lucrări, fără a se respecta principiile economicității, eficienței și eficacității în utilizarea fondurilor publice, la lucrările de investiții efectuate și înregistrate la obiectivul „Realizarea unei parcări D+P și pasaj de legătură cu piața Rogerius din municipiul Oradea”.
Experţii Curţii de conturi recomandă verificarea realității și legalității tuturor situațiilor de lucrări decontate pentru obiectivul de investiții finanțat din alocații bugetare „Complex Multifuncțional cu parcaje supraetajate în zona Tribunalului”, Amenajări exterioare sediu administrativ, Amenajare sediu administrativ, Lucrări de construcții în Piața Nufărul din Oradea, Parcelare, extindere Cimitir Municipal – alei interioare, alimentare cu apa și iluminat, Modernizare piața agroalimentară Cetate – închidere cu structură metalică latura de nord-est).

Foto: bihorstiri.ro

Distribuie informația
Alte știri