Expirarea rovinietelor cu valabilitatea de cel puțin o lună va fi anunțată prin email. Vezi de când

Începând de miercuri, 27 aprilie, șoferii din România vor fi anunțați printr-un e-mail că le expiră rovinieta. Pentru a putea primi notificarea, conducătorii auto vor trebui să își lase e-mail-ul atunci când plătesc taxa de drum.

Reprezentanții Ministerului Transporturilor spun că de la sfârșitul acestei luni pot cere o notificare pentru expirarea rovinietei.

„Este, practic, o facilitate pentru acei șoferi uituci pentru a-i ajuta le oferim această facilitate, nu este obligatoriu, dar cei care vor își vor da adresa de e-mail iar noi le vom trimite această notificare anunțându-i că le expiră rovinieta într-o anumită perioadă” spune Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR.

De principiu, rovinieta poate avea valabilitate de o zi, șapte zile, 30 de zile, 90 de zile sau un an. Fac excepție autoturismele și mașinile de marfă cu masa de până la 3,5 tone, pentru care se poate cumpăra rovinietă cu durata de cel puțin șapte zile, adică pentru ele nu se pot cumpăra roviniete de o zi.

Amenzile ce se pot aplica celor care circulă cu mașina pe drumurile publice fără să aibă o rovinietă valabilă sunt cuprinse între 250 și 4.500 de lei.

Distribuie informația
Alte știri