Expoziția de fotografie ”Orașul lui Sfântu Ladislau este orașul meu”

Foto Serbán Mária

Asociația Internațională ”Euro Foto Art” (AIEFA) a organizat în parteneriat cu Asociația ”Împreună pentru Oradea” ediția a V. a concursului pentru fotografi amatori având genericul: Orașul lui Sfântul Ladislau este orașul meu. Concursul a fost inițiat pentru a alege cel mai bun fotograf amator din Oradea și cea mai valoroasă fotografie online a orașului. Pentru obținerea titlurilor s-a putut concura cu maximum 3 imagini digitale de o calitate bună realizate despre Oradea.

Din juriu a făcut parte consulul Demeter Stefánia Katalin la Consulatul General al Ungariei din Cluj, precum și artiștii fotografi Dr. Morvay-Szabó Edina și Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP, președintele AIEFA, care au stabilit pe cel mai bun participant la concurs.

La categoria cea mai populară fotografie online a orașului, obținută în baza voturilor like ale publicului din Oradea locul I. a revenit imaginii realizate de Solymosán Krisztián care a adunat 407 like, pe locul II s-a clasat concurentul Fodor István care a obținut 376. like, care a obținut și locul III cu 290 like. Câștigătorii vor participa gratuit la un curs online de tehnică și artă fotografică organizat în toamna acestui an de către Asociația Internațională ”Euro Foto Art” în limba maghiară sub conducerea artistului fotograf Ștefan Tóth István AFIAP. Titlul de cel mai bun fotograf amator din Oradea în anul 2022 a fost stabilit în urma jurizării imaginilor trimise pentru competiție, care va fi anunțat în cadrul vernisajului.

Lucrările acceptate și premiate realizate de către Arany József, Benedek Andrea, Borsi Vivien, Brad Kribus Mónika, Csíki János, Deák Márta, Erdei Noémi, Farkas László, Fenesi Anna, Fodor István, Koller Csaba, Kovács Géza, Leopold Otilia, Nagy Arnold, Németi Károly, Pataki Péter Sándor, Petrus Tamás, Sălăgean Daniel, Serbán Mária, Viktor József, Wagner Erika și Zováni Anikó se pot viziona și la adresa: https://www.eurofotoart.com/efa-exbhibitions-halls/stefan-vilidar-istvan-gallery-oradea/07/

Vernisajul expoziției și festivitatea de înmânare a premiilor va avea loc vineri, 27 mai 2022, la ora 18:00 în Galeria „Ștefan Vilidár István” din cadrul Palatului Princiar al Cetății medievale Oradea (Corpul C, etajul I). Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP președintele AIEFA și consilerul local Pető Dalma, vicepreședintele Asociației ”Împreună pentru Oradea”. La evenimentul care va fi transmis online de pe adresa Asociației: https://www.facebook.com/EuroFotoArtAssociation este invitat să participe fiecare iubitor al fotografiei al orașului Oradea.

În cadrul vernisajului va rosti un discurs și doamna consul Demeter Stefánia Katalin la Consulatul General al Ungariei din Cluj. Lucrările vor fi prezentate de către artistul fotograf Morvay-Szabó Edina.

Momentele culturale al vernisajului va fi susținute de către reprezentanții formației ”Duo Varadiensis” Thurzó Sándor József (violă) și ”Duo Sole Fide” Fórián Andrea (recitare), care vor prezenta un program muzical și de versuri ale compozitorilor și poeților Orădeni.

Expoziția organizată în parteneriat cu APTOR, în cadrul ediției a XI-a a Festivalului Fotografiei Europene, derulat sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică și în cadrul ediției a XXX-a a Festum Varadinum și va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 16 iunie 2022 zilnic între orele 08:00 – 20:00 la care accesul este gratuit.

Distribuie informația
Alte știri