Expoziţia de grup a artiştilor plastici: Adrian Chirilă, Teodora Bicescu şi Zoltan Jedlicska va asteapta in Cetate

Muzeul Cetăţii şi Oraşului Oradea în colaborare cu Galeria Konstant din Oradea a organizat, joi seara, expoziţia de grup a artiştilor plastici: Adrian Chirilă, Teodora Bicescu şi Zoltan Jedlicska.

”Sunt expuse peste 40 de lucrări. Cei trei artiști reprezentativi ai Galeriei Konstant fac parte din generația tânără fiind orientați spre a reprezenta atât ideatic, cât și plastic propriile lor trăiri și constrângeri cu care se confruntă generația lor. Picturile de față se prezintă cu totul altfel decât niște picturi obișnuite, unele sunt tripticuri care sugerează o idee, altele sunt montaje de mai multe panouri care semnalează atât o idee, cât și o mișcare”.

Adrian Chirilă pictează obsesiv lucrări de un realism aparte, interioare sinistre populate de tineri dezorientaţi aflati într-o incertă căutare de autodefinire. Preocupat de efectul transformator al clișeelor gen animaţie, realizează efecte picturale de transfigurare, transformare, schimbare de identitate.

Surprinderea corpului în aer prin fotografiere şi transpunerea în pictură reprezintă o preocupare mai veche a Teodorei Bicescu. Acesta este fotografiat exact în punctul cel mai înalt, adică în “punctul mort”. Este secunda de eliberare a corpului de constrângerile cotidiene, forţele fizicii, atracţia gravitaţională.

„Lucrările lui Zoltan Jedlicska conţin imagini seducătoare, atemporale care degajă o unitate interioară, căutări care simulează ritualuri comune provocând privitorul la interpretări contextuale, favorizând o deschidere spre elogierea unei lumi plastico-metaforice, a unui narcisism conceptual care înlesneşte traseul ideatico-plastic pe care şi-l croieşte artistul”.

Expoziția poate fi vizitată până pe data de 30 iunie a.c., de marți până duminică, în intervalul orar 9.00-17.00. Taxa de intrare este 5 lei/adult și 3 lei/elev sau student.

Alte știri