Expoziţia „Erotikonia”, la Muzeul Ţării Crişurilor

Muzeul Ţării Crişurilor lansează o nouă provocare iubitorilor de artă: „Erotikonia” – o expoziţie în care, aşa cum sugerează şi numele, Eros este personajul principal, „întrupat” într-o serie de lucrări în care artistul „glisează între carnalitate și ideal, între voyeurism și diafan și ingenuu cu o ușurință de care doar marii artiști sunt capabili”, după cum caracterizează criticul de artă Aurel Chiriac.

În cadrul vernisajului, de marţi, 19 noiembrie, ora 17,30, expoziţia va fi prezentată de Ioan Moldovan, directorul Revistei „Familia”, şi de Aurel Chiriac, directorul Muzeului Ţării Crişurilor. Evenimentul se va consuma în acordurile trupei orădene de jazz „Cosmopolitan Vibe”, care va susţine câteva reprezentaţii artistice.

Ioan Aurel Mureşan s-a născut în 1956 la Ceanu Mare, județul Cluj, a urmat studiile Liceului de Arte Plastice „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca, după care a absolvit Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, specializarea Pictură, iar din 2005 a devenit doctor al Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca, unde activează şi în prezent ca profesor universitar. Începând din 1981, anul debutului său artistic, a participat la 29 de expoziţii de grup în ţară şi străinătate, dintre care de remarcat sunt Bienala internaţională de artă Sao Paolo, Brazilia (1991) şi Expoziţia internaţională din Lisabona, Portugalia (1992). De-a lungul carierei sale artistice, a avut nouă expoziţii personale în România şi una la „Crescent Theatre” din Birmingham, Anglia (2002). Expoziţia „Erotikonia” este cea de-a doua personală prezentă pe simezele Muzeului Ţării Crişurilor, după cea vernisată în 1997, la vechiul sediu al instituţiei muzeale, din Palatul Baroc.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri