Expoziţia „Invenţiile unui geniu” merită să fie vizitată. Video

Expoziţia „Invenţiile unui geniu” de la Muzeul Ţării Crişurilor are loc în două încăperi grupate pe 4 categorii: maşini pentru zbor, maşini hidraulice, maşini civile, maşini de război, unde vizitatorii pot interacţiona cu 15 exponate făcute în mărime naturală. Ca şi inginer, Leonardo da Vinci a conceput, printre altele, maşini de zburat, un tanc, maşină de socotit, însă puţine din invenţiile sale au fost puse în practică în timpul vieţii sale.

De asemenea, în expoziţie există o sală interactivă cu patru computere unde doritorii vor putea descoperi informaţii despre Leonardo da Vinci, care a fost pictor, sculptor, arhitect, muzician, inginer, inventator, filozof, anatomist, geolog, botanist și scriitor, fiind considerat cel mai de seamă reprezentant al perioadei renascentiste.

Expoziţia „Invenţiile unui geniu” va rămâne la Oradea până în 10 iunie. Un bilet de adult costă 12 lei, iar copiii cu vârsta de peste 4 ani vor plăti 6 lei. Potrivit şefului CJ Bihor, Pasztor Sandor se doreşte încurajarea şcolilor de a veni în vizită la această expoziţie. De aceea a fost stabilit un preţ unic pentru o clasă completă de copii: 100 lei. Adică, în caz de un efectiv de 25 de elevi, un bilet nu costă decât 4 lei. Merită cu prisosinţă!

Distribuie informația
Alte știri