„Expoziția Simpozionului Internațional de Acuarelă Tarcău, 2019-2023”, pe simezele Muzeului Orașului Oradea

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Fundația Mircea Titus Romanescu, Consiliul Local Tarcău – comuna Tarcău, jud. Neamț, Expoziția Simpozionului Internațional de Acuarelă Tarcău, 2019-2023. Evenimentul va avea loc joi, 2 noiembrie 2023, ora 17.00, la Muzeul Orașului Oradea (P-ța E. Gojdu nr.39-41).

Expoziția este rezultatul muncii desfășurate pe durata a 5 ani, 2019-2023, la Tarcău, a unui grup de 28 de artiști acuareliști profesioniști din țară și de peste hotare, în parteneriat cu Fundația „Mircea Titus Romanescu” și U.A.T. Tarcău.

Valea Tarcăului, un vechi traseu de legătură între Transilvania și Moldova, populat și  întreținut din timpuri străvechi, de o frumusețe și un pitoresc aparte, a fost ținutul de baștină și sursa de inspirație a Iuliei Hălăucescu, artista supranumită și „doamna acuarelei românești”, care a lăsat Tarcăului peste 200 de lucrări, majoritatea acuarele și care stau la baza singurului muzeu de acuarelă din țară, care îi poartă numele. Aici găsim și matricea creativă inițială a „ținutului acuarelei”: peisaje din lumea satului, Valea Bistriței, Muntele Ceahlău, portrete și compoziții alături de note de călătorie din țară și străinătate. Este universul creativ al Iuliei, dăruit Tarcăului.

Expoziția de la Muzeului Orașului Oradea cuprinde, de asemenea, și lucrări ale Iuliei Hălăucescu,, lucrări care creează o legătură cu cele realizate de acuareliștii contemporani participanți la Simpozion. Între expozanți este și orădeanul Erwin Racz, profesor la Liceul de Arră.

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

Vor fi prezenți la vernisaj și reprezentanții Fundației Mircea Titus Romanescu și ai primăriei organizatoare a taberei internaționale, din localitatea Tarcău. 

Distribuie informația
Alte știri