Expoziția Spectrul Maria Urszinyi merită vazută

Asociația Culturală Ars Nobilis a organizat o expoziție a artistei plastice orădene Maria Urszinyi. Absolventă de facultății de artă Ion Andreescu din Cluj, promoția 1975, clasa profesorului Miklóssy Gábor. Maria Urszinyi a pictat fără oprire în tot acest interval, chiar dacă nu a expus prea mult.

Așezate ca o compoziție spectrală în sine, lucrările de grafică și pictură ”vorbesc” despre lumea artistei, așa cum o vede ea, mai precis cum se vede pe sine ( fie în manieră modigliană sau cu influențe Van Gogh), universul ei casnic (casa, scaunul, pisica), familia, orașul, viața și moartea, iar pe un monitor se derulează lucrări din toate perioadele de creație ale artistei.

Vernisajul, care a avut loc pe 7 noiembrie, a propus o abordare neobișnuită. Pe un fundal sonor artista însăși povestea despre ea, despre lumea ei, despre oraș, apoi cei din audiență au fost încurajați să povestească lucruri și întâmplări din viața artistei, toate acordate la lucrările din expoziție. Se vor afla pe simeze până în 13 noiembrie 2017, orarul de vizitare fiind 17-19.

Distribuie informația
Alte știri