Expoziţia „Ultimii Dinozauri din Transilvania” a ajuns la Oradea

Orădenii sunt invitaţi la noul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor pentru a vedea expoziţia „Ultimii Dinozauri din Transilvania”. Vor putea admira reconstituiri în mărime naturală a dinozaurilor care au trăit pe acest teritoriu în urmă cu 70 de milioane de ani, dar şi fosile unicat, cum sunt resturile scheletice sau ouă de dinozaur.

Expoziția prezintă cercetările paleontologice derulate de UBB Cluj prin laboratorul specificat sub coordonarea prof. univ. dr. Vlad Codrea. Orădenii pot admira patru reconstituiri în mărime naturală ale reptilelor care populau Transilvania la sfârșitul Cretacicului, realizate de artista Ionela Pop, sub îndrumarea paleontologilor.

Reconstituirile redau trei dinozauri: sauropodul Magyarosaurus dacus (6 m lungime, 2,3 m înălțime), ankylosaurul Struthiosaurus transylvanicus, carnivorul Elopteryx nopcsai și o reptilă zburătoare: Ornithocheirus. Sunt expuse și fosile unicat, cum ar fi ouă de dinozaur, resturi scheletice de Magyarosaurus dacus, Telmatosaurus transsylvanicus, Struthiosaurus sau de alte reptile, care au trăit în aceeaşi perioadă cu dinozaurii, cum ar fi țestoasa Kallokibotion.

Expoziţia poate fi vizitată până în data de 18 februarie. Preţul unui bilet este de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii, iar taxa pentru ghidaj este de 5 lei/grup. Pentru a evita aglomeraţia, grupurile care solicită ghidaj trebuie să se programeze în prealabil la telefon 0250/479918, între orele 9.00 şi 15.45, sau pe site-ul instituţiei, la butonul Programări vizite.

Distribuie informația
Alte știri