Expoziție de artă contemporană la Quark Gallery din Oradea

Quark Gallery propune expoziția de artă contemporană “Ad Absurdum” a artistului Tudor Frâncu, curatoratoriată de David-Aron Indig. Proiectul este finanțat de Direcția de Dezvoltare si Implementare Proiecte a Consiliului Județean Bihor.

Tudor Frâncu este un artist artist plastic, absolvent al Facultății de Arte Vizuale de Arte Oradea, promoția 2001. Până la absurd, premisa expoziției este o scufundare în subconștient, nu atât de mult în direcția incontrolabilului patos al expresionismului… cât a lucidității de a căuta simboluri și relații în etherul arhetipal. Caracterul de schiță în formă brută este tipicul acestui demers. Pigmenții din tărână (sienna și umbra arsă) ne duc capul, și sperăm că și picioarele, spre pământ fără a a ne lua privirea de la astre . Esențialul se camufelază în gesturi și acident, absurdul își pierde caracterul subversiv și devine firesc odată ce reușim să ne punem gândul într-un costum ermetic.

Odată cu această expoziție își deschide ușile Quark Gallery pentru publicul orădean și pentru cei ce se aventurează până la ușile galeriei, un nou loc pentru cei interesați de arta contemporană și viața culturală. Vernisajul va avea loc pe str. Cuza Vodă nr. 21/A, Oradea, vineri, 19 octombrie de la ora 19:00.

Expoziția va putea fi vizitată până pe data de 13 noiembrie, în zilele de sâmbătă și duminică în intervalul orar 15:00 -22:00. Artistul va fi prezent în galerie in zilele de 19, 20 și respectiv 21 octombrie.

Distribuie informația
Alte știri