Expoziție de carte de și despre Eminescu organizată de Muzeul Țării crișurilor

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale și a împlinirii a 173 de ani de la nașterea poetului nostru național, care dă simbolistica acestei zile, Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în colaborare cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, organizează, în ziua de joi, 12 ianuarie a.c., ora 17.00, la Muzeul Memorial „Iosif Vulcan”, o retrospectivă expozițională de carte de și despre Mihai Eminescu, din colecția Gen. (r) Lazăr Cârjan.

            Expoziția cuprinde cărți și documente rare legate de opera și exegeza eminesciană, scrisul olograf al poetului, o carte liliput a poeziei Luceafărul („cartea cea mai mică tipărită vreodată în Țara Românească”), ediții și manuscrise ale unor reputați eminescologi, ilustrații și insigne dedicate poetului etc.

În cadrul expoziției vor lua cuvîntul: prof.univ. dr. Gabriel Moisa, managerul Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, prof.univ. dr. Blaga Mihoc, istoric, Gen.(r) Lazăr Cârjan și scriitorul dr. Ioan F. Pop.

            Expoziția va rămîne deschisă pentru public timp de o lună.

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri