Expoziţie de carte de şi despre Mihai Eminescu, la Muzeul Memorial „Iosif Vulcan” din Oradea

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale și a împlinirii a 173 de ani de la nașterea poetului nostru național, care dă simbolistica acestei zile, Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în colaborare cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, organizează joi, 12 ianuarie a.c., ora 17.00, la Muzeul Memorial „Iosif Vulcan”, o retrospectivă expozițională de carte de și despre Mihai Eminescu, din colecția gen. (r) Lazăr Cârjan.

Expoziția cuprinde cărți și documente rare legate de opera și exegeza eminesciană, scrisul olograf al poetului, o carte liliput a poeziei Luceafărul („cartea cea mai mică tipărită vreodată în Țara Românească”), ediții și manuscrise ale unor reputați eminescologi, ilustrații și insigne dedicate poetului etc.

În cadrul manifestarii vor lua cuvîntul: prof.univ. dr. Gabriel Moisa, managerul Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, prof. univ. dr. Blaga Mihoc, istoric gen.(r) Lazăr Cârjan și scriitorul dr. Ioan F. Pop.

Expoziția va rămâne deschisă pentru public timp de o lună.

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri