Expoziție de fotografie ”Through the looking glass”, de Răzvan Leucea

Quark Gallery este, în aceste zile, gazda unei expoziții de fotografie, a artistului bucureștean, Răzvan Leucea, cunoscut pentru unul dintre cele mai de succes proiecte fotografice ”Ia-ți o Poză La Portofel”.

Vineri seara, pe 21 decembrie, la Quark Gallery din Oradea, strada Cuza Vodă, a avut loc vernisajul expoziției de fotografie ”Through the looking glass”, de Răzvan Leucea. Autorul este un fotograf bucureștean, născut în Miercurea-Ciuc. A terminat facultatea de regie film la București. Răzvan Leucea și-a petrecut verile din copilărie în Oradea, câteva din poze fiind făcute în orașul de pe Criș. Curatorul expoziției este David Aron Indig, iar proiectul expozițional este finanțat de Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte a Consiliului Județean Bihor.

În deschiderea expoziției a luat cuvântul David Aron Indig, care a amintit că prin acest proiect a urmărit să promoveze artistul fotograf în direcția artei, nu a consumatorismului și comercialului. ”Cadrele sale sunt impresionante și reușesc să surprindă viața în cei fotografiați.

”Through the looking glass”, face referire la oglinda care era folosită în aparatele vechi pentru a permite fotografului să vadă cadrul. Este atât un joc asupra ideii de a privi constant lumea printr-o oglindă cât și o aluzie la idea artei ca și reflexie”, a mai adăugat acesta.

Răzvan Leucea le-a povestit celor prezenți că fotografiile sunt un jurnal de viață. ”În loc să mă apuc să scriu într-un caiet, am început să fac fotografii. Fotografia este o experiență în sine, nu un moment anume”, a subliniat Răzvan Leucea. El a mai precizat că de fapt privitorul este cel care dictează, este cel care sesizează esența fotografiei, el este cel care, până la urmă, alege povestea din spatele fotografiei. Autorul se află la a patra expoziție, el fiind inițiatorul proiectului ”Ia-ți o Poză La Portofel”, care s-a bucurat de un mare succes la nivel național.

Cristina Puşcaş

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri