Expoziție EX-LIBRIS „CONSTANTIN BRÂNCUŞI” în Muzeul Cetății și Orașului Oradea

Muzeul Cetății și Orașului Oradea va gazdui, luni, de la ora 15, vernisajul expoziției EX-LIBRIS „CONSTANTIN BRÂNCUŞI”. Expozitia este parte integrantă a simpozionului ce poartă numele celebrului artist, manifestare programată să se desfăşoare atât pe teritoriul ţării noastre, cât şi în străinătate, pe durata unui deceniu, începând din anul 2016.

Evenimentul este organizat sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, de către Uniunea Artiştilor Plastici din România, Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara – Facultatea de Arte şi Design şi Universitatea „Ovidius” din Constanţa – Facultatea de Arte.

Proiectul reuneşte peste 200 de artişti plastici (graficieni, pictori, sculptori, ceramişti etc.) din România, Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria, Turcia, dar şi scriitori sau actori, cu implicarea unor nume importante – academicienii Mircia Dumitrescu, Adam Puslojic şi Răzvan Theodorescu, precum şi profesori universitari şi artişti reprezentativi din diferite generaţii: Ştefan Câlţia, Gheorghe I. Anghel, Florin Ciubotaru, Napoleon Tiron, Aurel Vlad, Aurel Bulacu etc.

Expoziția va fi montată în trei dintre cele mai frumoase săli ale Palatului Princiar, sălile cu pictură murală și ,,Sala cu Grifoni” iar ca modaliatate de expunere se va păstra cea propusă de inițiatorii proiectului, pe pardoseală, privitorii aducând un omagiu „maestrului infinitului” Constantin Brâncuși.

Organizatorul și curatorul expoziției din partea Muzeului Cetății și Orașului Oradea este Cristi Negru – bibliotecar.
Expoziția va rămâne deschisă publicului până în data de 31 august. Programul de vizitare al Muzeului Cetății și Orașului Oradea este de marți-duminică de la 10-18. Taxa de vizitare 5 lei – adulți, 3 lei – copii și pensionari.

Distribuie informația
Alte știri