Expoziție permanentă dedicată Generalului Traian Moșoiu. FOTO

Joi, 18 aprilie a.c., la Muzeul Orașului Oradea, a fost inaugurată expoziția permanentă dedicată Generalului Traian Moșoiu.

În deschidere, Angela Lupșea, directorul Muzeului Orașului Oradea, a adus la cunoștință celor prezenți că trăim o zi istorică în care începem să deschidem poarta prin care onorăm activitatea politică și militară a Generalului Traian Moșoiu.

”Ne bucurăm că la acest centenar am avut sprijinul administrației orădene și a celor care ne conduc și ne finanțează. Este un centenar așa cum îl merităm și cum ni l-am dorit, cu bucurie, cu festivism, cu steaguri care au împânzit orașul, cu expoziții stradale și interioare și cu broșura dedicată marelui General” a declarat dr. Liana Cristina Pușcaș, muzeograf la Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural.

Ulterior aceasta a spus cuvinte despre rolul jucat în viața militară și politică de către legendarul Generalul Traian Moșoiu, și a vorbit despre contribuțiile acestuia în lupta cu comunismul, dar și despre sprijinul acordat pentru dezvoltarea orașului Oradea.

Nepoata generalului, Anca Neculce, a mulțumit organizatorilor pentru invitație și i-a lăudat pe aceștia pentru că au știut să onoreze  a memoria „Arhanghelului Ardealului”.

Evenimentul a continuat cu lansarea  revistei ”Identitatea națională” scoasă în această zi de sub tipar. ”Am făcut acest gest ca la centenarul Oradiei, istoria să rămână scrisă, căci tot se pierde, iar ce e scris rămâne. Revista a ieșit în totalitate cu sprijinul a Primăriei Municipiului Oradea”, a declarat gen (r) Grigore Bartoș.

La sfârșit cei prezenți au putut admira expoziția permanentă inaugurată cu acest prilej. Aceasta poate fi vizitată de marți până duminică între orele 10:00-18:00, luni fiind închis. Accesul ultimilor vizitatori se face până la ora 17:20. Prețul biletelor este pentru adulți 5 lei, iar preșcolari, elevi, studenți, pensionari, grup de minim de 10 persoane 3 lei.

Elena Fendic, Jurnalism, An I

Distribuie informația
Alte știri