Expoziţia sculptorului bihorean CĂLIN BACIU, la Muzeul Țării Crișurilor Oradea

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, vernisajul expoziţiei de sculptură – plastică mică, a sculptorului bihorean CĂLIN BACIU, membru titular al Filialei UAPR Sibiu. Evenimentul va avea loc vineri, 10 februarie a.c., orele 13.00, la Muzeul Orașului Oradea (P-ța E. Gojdu nr.39-41), în Sala cu Grifoni.

Plastica sculptorului  este construită pe relaţia om-cal, cu un puternic caracter epic, discursiv şi un modelaj brut transpus în răşini epoxidice colorate şi patinate bronz.

Artistul a absolvit Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu”, secţia sculptură, şi a fost toată viaţa profesor la Liceul de Arte Vizuale din Sibiu.

Activitatea plastică a sculptorului Călin Baciu a fost un continuu experiment în căutarea elementelor de limbaj vizual cu expresivitate romantică şi exprimabilă în forme modelate frust, forme care dincolo de evoluţia lor sculpturală sunt tentative de căutare a unor amintiri ce sunt apoi povestite în jocul formelor modelate.

Expoziția va ramâne deschisă pentru public timp de o lună.

Distribuie informația
Alte știri