Expoziții de artă fotografică în mijloacele de transport în comun din Oradea

Foto EFA

Foarte mulți iubitori ai fotografiei din orașul nostru au descoperit pe ecranele mijloacelor de transport în comun din Oradea prezentarea  expozițiilori de artă fotografică organizate de Asociația Internațională „Euro Foto Art” (AIEFA). Acestă premieră absolută în România,  a fost posibilă datorită protocolului încheiat dintre AIEFA și OTL S.A. în vara acestui an și a sprijinuui primit din partea Summit Agro România.

În această perioadă au fost oferite publicului călător peste 1.350 de imagini realizate de artiști fotografi din Grecia, Serbia, Pakistan, SUA, România, R. Moldova, Turcia, Ucraina și Ungaria. Până la sfârșitul lunii ianuarie 2023 publicul călător va putea admira șapte expoziții de artă fotografică.

Expoziția intitulată „Tramvaie din Oradea”, instalată pe simezele Turnului Primăriei Oradea, organizată în parteneriat cu Fundația de Protejare a Munumentelor Istorice din Bihor prezintă imagini inedite din arhiva OTL SA cu primele tramvaie înaugurate în Oradea în anul 1906 până la cele mai moderne mijloacelor de transport în comun care circulă pe străzile municipiului nostru.

O altă proiecție deosebită a fost alcătuită cu imaginile acceptate și premiate în cadrul expoziției internaționale de artă fotografică  intitulată „România Pitorească”, prezentată recent în Parlamentul României din capitală.

Lucrările expuse în cadrul Galeriei „Euro Foto Art”, Centru Expozițional FIAP Oradea – România, din cadrul secției Muzeului orașului Oradea apaținătoare Muzeului „Țării Crișurilor”, Complex Muzeal  sunt de asemenea prezentate publicului călător din municipiul nostru. Expoziția  internațională de artă fotografică a fost alcătuită din lucrările celor mai reputați membrii ai Federației Internaționale de Artă Fotografică din Oradea.

De asemenea printre proiecțiile oferite în această perioadă publicului călător sunt prezentate imaginile realizate de absolvenții ultimului curs de tehnică și artă fotografică ale elevilor Colegiului Național „Emanuil Gojdu” din Oradea.  Ciclul de proiecții de sfârșit și de început de an cuprind și imagini deosebite ale artiștilor fotografi Bánfi  Barnabás din Giula (HU) fotografiate în diferite locuri pitorești din România și Ungaria, Sorin Markus din Sighetu Marmației (RO) imortalizate în Maramureș, respectiv de Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP din Oradea, care prezintă imagini mirifice înzăpezite ale orașului fotografiate în luna ianuarie a acestui an.

Așadar inițatorii acestui proiect invită publicul călător să renunțe cu ocazia călătoriilor efectuate cu tramvaiele și autobuzele la butonarea telefoanelor mobile și să admire imaginile inedite prezentate pe ecranele mijloacelor de transport în comun din municipiul nostru, oferite publicului călător în condiții de gratuitate. 

Distribuie informația
Alte știri