Expozitii temporare si permanente din cadrul Muzeului Orasului Oradea, Complex Cultural

Expoziţii permanente:
„Biserici în palat – cercetări arheologice în Palatul Princiar”;
Istoria Pâinii;
Istoria fotografiei orădene;
Memorialul ”Rezistență și represiune în Bihor”;
Expoziţia Monumente în mișcare – „Depersonalisation”, a artistului Cătălin Bădărău;
Memorialul „Rezistență și represiune în Bihor”;
Evoluția orașului Oradea în regimul comunist (1945-1989)”
Expoziţia Episcopiei Greco-Catolice de Oradea – File de istorie;
Expoziţia Bisericii Reformate Oradea;
Expoziţia Episcopiei Romano-Catolice de Oradea.

Expozitii temporare
„Tezaurul de monede și podoabe de argint de la Almașu Mic, comuna Sârbi (jud. Bihor)” – cuprinde peste 80 de monede de argint din secolul al XIII-lea, piese de podoabă (inele, brățări), piese de metal și ceramică descoperite în vara anului 2018 în localitatea Almașu Mic, comuna Sârbi (jud. Bihor); (Expoziție nouă).
Expoziția „Fericitul Vladimir GHIKA – In spiritu caritatis – Desene”: cuprinde desene, gravuri și alte lucrări păstrate în „Arhiva Ghika” a Arhiepiscopiei Romano-Catolice București, realizate de Vladimir Ghika, fiu al principelui Ioan Ghika şi al Alexandrinei Moret de Blaramberg. Vladimir Ghika moare pentru credință la 16 mai 1954, în închisoarea Jilava, și este ridicat la cinstea altarelor de Biserica Catolică pe 31 august 2013. (Expoziție nouă).
Expoziția „Impresii din Japonia” a artistului fotograf Ștefan Tóth: fotografii alb-negru din Japonia
Expoziția Liceului de Arte din Oradea „România – 100 de talente” – cuprinde lucrări de pictură și ceramică ale elevilor de la Liceul de Arte
Expoziția „Frumusețea mesajului”,- imagini cu femei diagnosticate cu cancer aflate în timpul tratamentului chimioterapeutic. Ideea de bază a expoziției e aceea de a insufla femeilor curajul de a se lăsa fotografiate, de a se accepta aşa cum sunt, de a nu se închide în ele.
„Salvador Dalí, Marc Chagall și Giorgio de Chirico: Teme biblice. Grafică și Obiect.” Expoziția cuprinde 91 de lucrări de grafică (litografie, serigrafie, în ediții numerotate), tapiserie și obiect (bijuterie, medalioane, medalii), în serii numerotate și autentificate, care evocă preocuparea artiștilor pentru temele biblice, interpretate în cheie, suprarealist, la începutul secolul XX.
Expoziția „Bronzuri romane din nord-vestul provinciei Dacia Porolissensis”;
Expoziția „Dacii de la munte. Dacii de la câmpie” – piese provenite din săpături arheologice efectuate în aşezări dacice definitorii secolelor I î.Hr. – I d.Hr;
Expoziția „Dicționarul care prinde viață”: este organizată cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de la naşterea poetului Weöres Sándor; îmbină elementele tradiţionale ale unei expoziţii literare cu cele mai moderne jocuri lingvistice interactive specifice mass-media;
Expoziția „Puncte de vedere. Stereofotografii din timpul Primului Război Mondial”. Cuprinde stereofotografii din colecțiile companiei germane Neue Photographische Gesellschaft, ale companiei americane Keystone View Company, precum și fotografii provenite de la diverși proprietari; imaginile prezintă tabăra Antantei, a Puterilor Centrale și viața civililor și vor fi vizionate cu ochelari speciali în 3D;
Expoziţia „Renaştere prin restaurare”- piese arheologice restaurate în Laboratorul Muzeului Oraşului Oradea;
„Decenii de indiferenţă. Cetatea Oradea din pragul colapsului la măreţia de odinioară”, expoziţia fotografică cu etapele reabilitării Palatului Princiar şi a clădirilor adiacente.

Taxă vizitare muzeu:
– adulți: 5 lei/persoană;
– prescolari, elevi, studenti, pensionari, grup de min. 10 persoane: 3 lei/persoană.
Taxa ghidaj expozitii:
– adulti: 5 lei/persoană (ghidajele se fac pentru grupuri de minim 10 persoane);
– prescolari, elevi, studenti, pensionari, grup de min. 10 pers.: 3 lei/persoană.

Pentru vizitarea expoziției „Salvador Dalí, Marc Chagall și Giorgio de Chirico: Teme biblice. Grafică și Obiect” se percepe un bilet special. Prețul acestuia este de 20 lei pentru adulți, 10 lei pentru copiii între 7 și 14 ani, 10 lei pentru grupuri școlare formate din minum 15 persoane; pentru copiii sub 7 ani intrarea este gratuită.

PROGRAMUL DE VIZITARE:
MARTI-DUMINICĂ: între orele 09. 00-17. 00. Accesul ultimilor vizitatori se face până la ora 16. 20;
LUNI – ÎNCHIS.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri