Expoziții temporare și permanente la Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural

În perioada 10 – 15 decembrie 2019, la Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural se pot vizita o serie de expoziții temporare și permanente inedite:
Expoziții temporare:
– „Matia Corvin – Viața la Curtea Regală”
– „Un veac de feminitate”, curator Iulia Gorneanu
– „O Prietenie Regală: Grigore Antipa și Regii României 1892-1944”
– „Arta de a dărui: Picasso, Matisse, Dali, Klimt”, lucrări de grafică și litografii semnate de cei mai renumiți pictori ai lumii
– „Schițe și mecanisme, în realitate și jocuri virtuale. Leonardo da Vinci”
– Salonul Artelor Decorative 2019
– „Spiritualitate creștină la Dunărea de Jos”
– „100 de ani de la vizita Familiei Regale la Oradea”
– „Decenii de indiferenţă. Cetatea Oradea din pragul colapsului la măreţia de odinioară”, etapele reabilitării Palatului Princiar
– „Postcontemporan”, autor Ilie Mitrea
– „Peceţi identitare bihorene. Biserici ortodoxe construite în Oradea şi Bihor între 1918-2018”
– Sală tematică interactivă „Jucăriile Epocii de Aur”
– „Biserica Greacă”, expoziție personală a artistului fotograf Ioannis Lykouris.

Expoziţii permanente: Expoziţia închinată Primului Război Mondial şi lui Traian Moşoiu; Evoluţia oraşului Oradea în regimul comunist (1945-1989) – Colecția Nicolae Meseșan, Istoria fotografiei orădene, Biserici în palat – cercetări arheologice în Palatul Princiar, Istoria Pâinii; Memorialul „Rezistență și represiune în Bihor”; expoziţia Monumente în mișcare – „Depersonalisation”, a artistului Cătălin Bădărău; expoziţiile cultelor religioase din Oradea (greco-catolic, romano-catolic, reformat, unitarian, luteran și a comunității evreilor mesianici); Sala cu Grifoni; Lapidarium.

Muzeului Orașului Oradea – Complex Cultural este deschis de marți până duminică, între orele 9:00 – 17:00. Prețul unui bilet este 5 lei adulți și 3 lei pentru elevi, studenţi, pensionari, grupuri organizate mai mari de 10 persoane. Taxa de ghidaj este 5 lei pentru grupuri de minim 10 persoane. În schimb, la expoziţiile „Schițe și mecanisme, în realitate și jocuri virtuale Leonardo da Vinci”, „Arta de a dărui: Picasso, Matisse, Dali, Klimt”, „Matia Corvin – Viața la Curtea Regală”, costul unui bilet este de 10 lei/persoană (adult, copil). Pentru informaţii despre bilete şi rezervări, puteţi apela numărul de telefon: 0359-191-096 ori scrieți pe adresa de email: contact@muzeulmo.ro sau puteți consulta pagina de web: https://muzeulmoo.ro/.


Distribuie informația

Alte știri