Extinderea zonei pietonale și îmbunătățirea transportului public în Oradea- proiecte ce se vor finanțate pe bani europeni

Direcția de Management din Primăria orădeană are mai multe proiecte aflate în stadiu de pregătire, fie pe programul de finanțare POR, fie pe POIM. Acestea privesc reabilitarea sistemului de termoficare – etapa III, valorificarea energiei geotermale pentru consumatorii cartierului Nufărul I, reabilitarea fațadelor și amenajări interioare la Școala Gimnazială nr. 11, dar şi reabilitarea termică a mai multor blocuri de locuințe din municipiu.

Pentru 2018, pe conceptul de mobilitate urbană, unul dintre obiectivele municipiului este îmbunătățirea transportului public și extinderea zonei pietonale a orașului pe: Piața Ferdinand, str. Aurel Lazăr, str. Libertății, str. Nicolae Grigorescu, str. Independenței, zona malului stâng al Crișului Repede, Centrul Civic.

La debut de 2018, Directia a depus mai multe proiecte prin programul de finanțare RO –HU. Acestea au ca obiective: realizarea Centrului de antreprenoriat Piața Cetate, dotarea cu echipamente modernizate a Spitalului Municipal și a Spitalului Județean Oradea, dar și îmbunătățirea serviciului de transport public la OTL.

Distribuie informația
Alte știri