Fabrica de autobuze ITK de la Debrecen a reînceput producţia

Sarcina cea mai importantă a planului de acţiune pentru protecţia economiei, lansat în urma epidemiei cu coronavirus, este menţinerea locurilor de muncă, a spus ministrul ungar al inovaţiei şi tehnologiei joi, în uzina de la Debrecen al societăţii ITK Holding S.A., unde a reînceput producţia de autobuze după ce uzina a fost oprită timp de două săptămâni, relatează agenția maghiară de presă MTI

László Palkovics a subliniat: în actuala situaţie epidemiologică guvernul trebuie să ia măsuri având în vedere două obiective primordiale. Pe de o parte trebuie să menţină propagarea virusului la nivelul la care numărul celor contaminaţi să nu treacă peste capacitatea sistemului de sănătate. Pe de altă parte însă trebuie avut în vedere menţinerea funcţionării economiei ţării. El a adăugat: planul de acţiune anunţat săptămâna aceasta, compusă din cinci puncte esenţiale, va injecta în economie 9200 miliarde de forinţi (25,2 miliarde euro) în anii următori.

Ministrul a subliniat: sursele alocate revigorării economiei nu pot face obiectul unui angajament iresponsabil, stabilitatea este esenţială. Obiectivul guvernului este ca deficitul bugetar să nu depăşească 3 %.

Ministrul a menţionat societatea ITK Holding S.A. printre bunele exemple ale economiei ungare. ITK este prima firmă producătoare din Ungaria care a pornit din nou producţia după o perioadă de încetare a activităţii.

Distribuie informația
Alte știri