Facturile Hidroelectrica emise cu întâziere nu pot fi plătite cu cardul de energie. Ce spune ministrul Marcel Boloş

Foto: energy-center.ro

Mulţi români s-au plâns că Poșta Română a refuzat plata facturii cu ajutorul cardului de energie, motivul fiind acela că era un consum din vara sau toamna anului trecut. 

Facturile Hidroelectrica emise cu întâziere nu pot fi plătite cu cardul de energie pentru că este vorba despre consumuri anterioare emiterii cardurilor.

Ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunţat că vrea să modifice legea, pentru a permite aceste plăți cu cardul de energie.

Un proiect aflat în consultare publică la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) introduce clarificări în acest sens.

„Emiterea facturilor de către Hidroelectrica cu întârziere pentru perioadele de consum aferente anului trecut ne-a pus și pe noi în situația în care, pentru decontarea acestor facturi cu cardul de energie, să întâmpinăm dificultăți. Dar pentru a veni în sprijinul beneficiarilor cardului, modificarea ordonanței care reglementează întreg mecanismul cardului ar putea fi aprobată în guvern poate chiar săptămâna viitoare, pentru ca datoriile de anul trecut, începând cu februarie 2022, când este eligibil acest tip de cheltuială pentru decontarea din fonduri, să-l putem plăti” a spus ministrul Marcel Boloș, miercuri, potrivit digi24.ro.

Distribuie informația
Alte știri