Viitorii constructori, educați la Universitatea din Oradea, au spus „adio” anilor de studenție

Viitorii constructori, educați la Universitatea din Oradea, au spus „adio” anilor de studenție, joi, 15 iulie 2021, în generosul decor al Cetății.

Prezent la eveniment, rectorul prof. dr. habil. Constantin Bungău le-a reamintit absolvenților că pășesc într-o nouă etapă a vieții lor, „o etapă pentru care va trebui să aveți răbdare, să dăruiți și să puneți în valoare tot ce ați învățat pe băncile universității”.

La rândul ei, decana Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură, prof. univ. dr. ing. Marcela Prada, a subliniat că absolvenții promoției 2021 fac parte din acea elită socială care „a ales cea mai frumoasă meserie, să învețe să modeleze lumea, spațiul, să contureze viitorul”. La finalul discursului ei, prof. univ. dr. ing. Marcela Prada le-a urat tinerilor absolvenți să devină „cei mai buni soli, ambasadori, ai facultății, ai universității, punând un blazon de noblețe pe numele acestora”.

Coordonatoarea absolvenților Departamentului de Arhitectură, conf. univ. dr. Ramona Novicov, a făcut referire la locul în care s-a desfășurat ceremonia, Cetatea din Oradea, spunând despre aceasta că este „Un simbol al permanenței, al siguranței, al protecției. La fel, universitatea, familia și noi suntem cetăți. Și noi avem ceva de apărat, de cucerit, în această viață. (…) E important să susținem puterea acestui loc, a acestui oraș, a acestei universități, puterea acestor locuri regale. (…) Nicio victorie și nicio înfrângere nu durează. Ceea ce durează, din fericire, sub grație divină, este bucuria de a trăi”, a spus conf. univ. dr. Ramona Novicov, îndemnându-i pe tinerii absolvenți să se bucure de fiecare clipă a vieților lor.

Alături de o floare și diploma de absolvent fiecare student a primit, din partea firmei Selina, câte o cască de protecție, obiect cu valoare simbolică dar și practică, pentru că, de acum înainte, șantierele vor deveni parte din viața de zi cu zi a absolvenților Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură.

Pentru că decana, prof. univ. dr. ing. Marcela Prada, nu a uitat să menționeze că, în acest an, facultatea pe care o conduce a ajuns la vârsta majoratului, colegii de la Departamentul de Muzică al Facultății de Arte, prezenți la eveniment, le-au cântat „La mulți ani”, profesorilor și studenților de ieri și de azi. De altfel, evenimentul s-a încheiat cu un scurt concert al viitorilor muzicieni, coordonați de directoarea Departamentului de Muzică, lect. univ. dr. Ariadna Mircescu.

Distribuie informația
Alte știri