Facultatea de Drept din Oradea a organizat, online, conferința internațională a studenților, masteranzilor și doctoranzilor “Rights and freedoms to be protected in post-modern society”

În cadrul anului aniversar al Facultății de Drept, din cadrul Universității din Oradea, la împlinirea a 30 de ani de la reluarea învățământului juridic la Oradea, facultatea a organizat on line în data de 15 decembrie 2022, Conferința internațională a studenților, masteranzilor și doctoranzilor “RIGHTS AND FREEDOMS TO BE PROTECTED IN POST-MODERN SOCIETY”, aflată la ediția a II a.

Co-organizatorii acestui eveniment sunt: Facultățile de Drept din Debrecen, Miskolc și Szeged (Ungaria), Facultatea de Drept din cadrul Universității Ivan Franko din Lviv (Ucraina), Departamentul Drept din cadrul Universității Palermo (Italia), Facultatea de Drept și Științe Politice din cadrul Universității Reims Champagne-Ardenne (Franța), Departamentul de Științe Juridice din cadrul Universității Salerno (Italia).

Conferința a fost deschisă de către domnul conf.univ.dr. Cristian D. Miheș, Decan al Facultății de Drept, Universitatea din Oradea, urmat de către prof.univ.dr. habil. Elżbieta Feret, Pro-rectorUniversitata Rzeszów, Polonia, prof.univ.dr.habil. Erika Róth, Universitatea Miskolc, Ungaria, prof.univ.dr. Francesco Fasolino, Director de Departament, Universitatea Salerno, Italia, și conf.univ.dr. Annalisa Mangiaracina, Departamentul de Drept, Universitatea Palermo, Italia.

După momentul de deschidere oficială, conferința și-a continuat parcursul științific în limba engleză pe secțiuni, după cum urmează: secțiunea I – Human rights in the context of war menace, secțiunea II – Rights and freedoms. Protection of people with special needs, secțiunea III – Human rights and new technologies. Opportunity or threat?

Dacă la prima ediție au participat studenți de la 3 universități din 3 țări (România, Polonia, Ucraina), la această a doua ediție, organizată de Facultatea de Drept, au participat peste 60 de studenți, masteranzi și doctoranzi de la 11 universități din 6 țări, alăturându-se evenimentului astfel colegi din Franța, Italia și Ungaria.

Mulțumim tuturor invitaților, participanților și colegilor pentru implicarea în această conferință internațională și rămânem cu nădejdea faptului că și de această dată Facultatea de Drept contribuie la dezvoltarea științifică a DREPTULUI precum și la deschiderea spre noi proiecte internaționale.

Distribuie informația
Alte știri