Familia fostului prefect , Aurel Tarau revine in atentia publica intr-un nou caz de coruptie la cel mai inalt nivel

Aurel Tarau

Omul de afaceri american care l-ar fi mituit pe deputatul PSD, Cristian Rizea este unchiul omului de afaceri Adrian Tarau. DNA sustine ca parlamentarul ar fi primit de la Lucian Colţea, circa 300.000 de euro. Pastorul Lucian Colţea, stabilit de mai mulţi ani în Chicago, are, potrivit informaţiilor din mass media, afaceri imobiliare, derulate încă de la începutul anilor 2000, împreună cu nepotul său, Adrian Tărău, refugiat în SUA în timp ce era anchetat în România, pentru complicitate la contrabandă şi evaziune fiscală.

Potrivit procurorilor, în 2 decembrie 2009, potrivit unei înţelegeri anterioare, Cristian Rizea a primit de la Lucian Colţea, om de afaceri cu cetăţenie americană, unchiul controversatului om de afaceri orădean Adrian Tărău, suma de 200.000 euro, iar la câteva zile, la data de 6 decembrie 2009, a primit suma de 100.000 euro – în total 300.000 euro – pentru ca în schimb să intervină la nivelul a două autorităţi, Regia Autonomă-Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) şi primăria comunei Chiajna, astfel încât Lucian Colţea să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidenţială din municipiul Bucureşti, respectiv să obţină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria comunei Chiajna.
Pentru a disimula adevărata natură a provenienţei sumei de 300.000 euro, primită de deputatul Rizea Cristian ca obiect al traficului de influenţă, au fost întocmite patru contracte de împrumut false, cu caracter fictiv, mai spun procurorii.

foto: mediafax.ro

Distribuie informația
Alte știri