Familiile ar putea plati mai putin la spectacolele institutiilor culturale subordonate CJ Bihor. Administratia are in plan introducerea unui card de reduceri

Presedintele UDMR Bihor, Cseke Attila a anuntat ca reprezentantii Uniunii din Consiliul Judetean Bihor vor propune ca membrii unei familii sa primeasca reduceri la teatre, muzee, Filarmonica de Stat si Biblioteca Judeteană. Initiatorii îsi propun să extindă acordurile de parteneriat si cu alti agenti economici publici sau privati.

Acest card va fi conceput pe trei nivele. Cardul galben va asigura reduceri de 10% pentru familiile cu 3 copii, cardul rosu va oferi 20% reducere pentru familiile cu 4 copii si pentru familiile monoparentale cu cel putin doi copii, iar cadrul verde asigură 30% reducere pentru familiile cu cel putin 5 copii.

Cardurile vor avea ca scop sprijinirea celor care nu îsi pot permite să plătească pretul unui bilet întreg pentru vizitarea institutiilor culturale. Cardul va fi emis pe numele tuturor membrilor. O conditie importantă pentru obtinerea cardului de reduceri este ca toti copiii solicitanti să frecventeze o institutie de învătământ , iar familia să fie cu plata la zi a taxelor si impozitelor locale.

Distribuie informația
Alte știri