Fara candidat la Primaria Oradea, social democratii bihoreni isi propun 30 la suta din voturile de la judet

Biroul Permanent Județean al PSD Bihor a validat vineri, noi candidaturi pentru mai multe Primarii din judet precum și propunerea PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Ioan Mang e anuntat ca fiind omul cu care partidul va negocia functia de sef al judetului. Social democratii sustin ca vor sa obtina cel putin un consilier din 3, in conditiile in care in ultimii 15 ani n-au avut niciodata singuri un scor mai mare de 21 la suta in alegerile judetene.

Pentru Consiliul Local Oradea, PSD isi propune sa obtina 27 la suta din voturi, desi social democratii nu pot anunta inca cine va fi candidatul partidului pentru Primarie. In ultimele luni a fost vehiculat numele lui Claudiu Pop, dar prefectul nu pare dispus sa intre in cursa, cel putin cata vreme filiala e condusa de Ioan Mang. Surse social-democrate dau de inteles ca relatiile dintre cei doi nu sunt dintre cele mai bune asa ca Mang va trebui sa gaseasca o alta varianta.

Pe de alta parte, au fost desemnați si membrii din partea PSD Bihor ce vor face parte din Consiliul Național al partidului. Conform statutului, din Consiliul Național vor face parte președintele PSD Bihor Ioan Mang, europarlamentarul Emilian Pavel, senatorul Florian Bodog, deputații Sonia Drăghici, Ioan Sorin Roman și Bogdan Gheorghe precum și primarii Sarca Sorin (Borod), Tulvan Fănel (Crâștioru de Jos) și Herman Gavril (Sârbi).

Distribuie informația
Alte știri