Fațada Corpului H din Cetatea Oradea, în care se amenajează spații de alimentație publică, va fi reabilitată

S.C Honest Food S.R.L a solicitat Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT) aviz Arhitect Șef pentru reabilitare fațadă și reparații învelitoare Corp H din Cetate, unde urmează să funcționeze mai multe spații de alimentație publică, respectiv un restaurant, o cafenea, o brutărie și o cofetărie.

Firma a obținut deja o autorizație de construcție pentru recompartimentare și amenajări interioare și exterioare la corpul H, lucrările fiind în curs de executare, acum solicitând comisiei doar o completare a lucrărilor avizate.

„În urma lucrărilor de decopertare a învelitorii, s-a ajuns la concluzia că este necesară înlocuirea acesteia, iar în acest context s-a solicitat și reabilitarea fațadei, care va trebui să concorde cu paletarul de culori impus de țiglele de argilă arsă. Documentația va fi apoi supusă avizării Comisiei Zonale de Monumente”, a explicat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului.

Proiectul prevede utilizarea de vopsea silicatică pentru fațadă, folosirea unei tencuieli exterioare poroase pentru soclu, ferestre din lemn de esență tare, uși din lemn de esență tare, învelitoare din țigle de argilă arsă dublu, jgheaburi și burlane din tablă de cupru.

Distribuie informația
Alte știri