Fatada Liceului Ortodox de pe strada Republicii va fi reabilitata

În ședința Consiliului Local de săptămâna viitoare se vor supune aprobării indicatorii tehnico-economici privind refacerea fațadei corpului de clădire principal al Liceului Teologic Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” de pe str. Republicii nr. 48.

În prezent, imobilul prezintă importante degradări la nivelul fațadei și la nivelul sistemului de colectare și scurgere a apelor pluviale. Astfel, fațadele prezintă porțiuni de tencuială și zugrăveală exfoliată, fisurată, dislocată, dar și degradări cromatice ale zugrăvelii și elemente parazitare. De asemenea, soclul clădirii se află într-o stare avansată de degradare.

Lucrările de refacere a fațadei vor presupune mai multe etape, dintre care amintim: desfacerea tencuielii existente pe cele două fațade, respectiv fațada de pe str. Republicii și fațada care dă spre Parcul Petofi Sandor, desfacerea placajului ceramic de pe fațada principală în zona accesului, eliminarea elementelor parazitare (cabluri, tije nefuncționale), montarea unui termosistem de polistiren expandat de 10 cm pe suprafața fațadei și de 5cm pe suprafața soclului, tencuirea fațadei și a soclului cu tencuială nobilă, schimbarea glafurilor existente, înlocuirea sistemului de colectare a apelor pluviale, înlocuirea racordurilor burlanelor la sistemul de canalizare, curățarea și reabilitarea ferestrelor existente ș.a.m.d.

Lucrările vor fi executate din bugetul local. Valoarea totală extimată a investiției este de 257.555, 56 lei (fără TVA), iar durata de realizare a investiției este de 8 luni.

După aprobarea proiectului, se va trece la organizarea procedurii de licitație specifice. „Cel mai probabil în cursul lunii septembrie va avea loc procedura de licitație pentru reabilitarea fațadei, urmând ca lucrările de reabilitare să dureze opt luni. Banii aferenți investiției vor fi alocați din bugetul anual destinat cultelor religioase, din cota cultului ortodox. Având în vedere că în prezent fațada Liceului Teologic Ortodox este într-o stare avansată de degradare, ne dorim reabilitarea acesteia pentru că, așa cum am mai amintit, una din țintele noastre este creșterea standardului de calitate a procesului educațional prin oferirea de condiții bune în școli. Pe de altă parte, vorbim de o clădire importantă din centrul orașului, care ne dorim să aibă un aspect îngrijit”, a declarat Lucian Popa, directorul executiv al Direcției Patrimoniu Imobiliar.

Distribuie informația
Alte știri