Fațada palatului Klobusitzky va fi reabilitată

În ședința Consiliului Local de vineri, 31 august, au fost aprobați noii indicatori tehnico-economici pentru lucrările de reabilitare a palatului Klobusinsky, situat pe str. Republicii nr. 31, între străzile Gheorghe Dima și Snagovului.

Primăria Oradea acordă o atenție deosebită punerii în valoare a patrimoniului istoric, cultural sau arhitectural din Ansamblul Urban – Centrul Istoric Oradea. Palatul Klobusinsky a fost selectat spre reabilitare în cadrul Programului Multianual pentru realizarea lucrărilor de protejare și intervenție asupra clădirilor cu valoare cultural-arhitecturală situate în Ansamblul Urban – Centrul Istoric Oradea, aprobat prin HCL nr. 718/2016.

Fațadele imobilului s-au degradat din cauza lipsei întreținerii constante a învelitorii și a burlanelor, acest lucru determinând infiltrații și desprinderi de tencuială. Investiția vizează reabilitarea fațadelor exterioare, a tâmplăriei și a acoperișului.

Întrucât contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a fost reziliat, proiectul a fost revizuit, urmând a se demara procedurile de achiziție publică pentru găsirea unui nou constructor care va executa aceste lucrări.

Având în vedere prioritățile privind aplicarea programului de reabilitare a fațadelor clădirilor situate în Centrul Istoric și starea avansată de degradare a imobilului, în vederea prevenirii desprinderilor accidentale de tencuială și evitarea accidentărilor, se impune urgența demersului în vederea demarării lucrărilor de reabilitare.

Valoarea totală a investiției este de 694.893 lei fără TVA, iar durata de realizare este de 12 luni.

 

 

Distribuie informația
Alte știri