Femeie rănită într-un incendiu, in Bihor

Foto: arhiva

În seara zilei de sâmbătă, 26 mai 2018, în jurul orei 22.10, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat prin sistemul unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la o gospodărie din localitatea Peștiș, eveniment soldat cu rănirea unei persoane.

La adresa indicată chiar de victima evenimentului, au fost mobilizate operativ trei echipaje: un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Aleșd, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, echipajul de pompieri militari paramedici al aceleiași subunități și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

Echipajul de stingere a localizat şi lichidat incendiul, care se manifesta la o încăpere ce adăpostea centrala termică, în mai puțin de 10 minute, împiedicând propagarea acestuia la locuință, iar echipajul  de prim ajutor a procedat de urgenţă la acordarea îngrijirilor necesare proprietarei gospodăriei, care prezenta arsuri de gradul 2 la nivelul feței, toracelui, precum și la membrele superioare și inferioare. Femeia, în vârstă de 30 de ani, a fost predată ulterior echipajului de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea care  a transportat-o la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că evenimentul a fost generat, cel mai probabil, de folosirea inadecvată a lichidelor inflamabile, proprietara utilizând benzină pentru aprinderea focului.

În urma evenimentului au ars circa 100 de kilograme deșeuri de carton depozitate în camera centralei termice.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana reamintește cetățenilor faptul că este strict interzisă aprinderea focului în sobe și centrale termice prin stropire cu benzină, motorină sau alte lichide inflamabile.

Distribuie informația
Alte știri