Măsuri, menite să rezolve sau să diminueze problemele cu care se confruntă pacientele cu cancer de sân

Cancerul mamar este cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancere la femei și reprezintă principala cauză de deces prin cancer la femeile europene, potrivit Societății Europene de Oncologie Medicală (European Society for Medical Oncology). Se estimează că una din nouă femei din Europa va face, la un moment dat în viață, cancer de sân dar aceste estimări variază de la o țară la alta. O femeie din opt care atinge vârsta de 85 de ani va dezvolta cancer de sân Statisticile realizate în cadrul studiilor privind cancerul la sân arată că la fiecare 3 minute, o femeie este diagnosticată cu cancer de sân. 

Guvernul ia în calcul cinci măsuri, care au ca scop să rezolve sau măcar să diminueze cele mai presante probleme cu care pacientele cu cancer de sân se confruntă în lupta împotriva bolii. Femeile care trec printr-o mastectomie urmează să primească o indemnizație lunară.

Pe lângă indemnizațiile lunare, femeiile ar putea beneficia de decontarea testelor genetice oncologice și a manșoanelor compresive.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, spune de asemenea, ca vor fi clarificate procedurile în cazul sedințelor de psihoterapie la care bolnavii de cancer au gratuitate. Acesta susține faptul că acesta este un aspect extrem de important în schema de tratament, deoarece povara emoțională este una imensă, iar modul în care gestionează pacientul situația din punct de vedere emoțional, poate face o foarte mare diferență.

Distribuie informația
Alte știri