Fenomen rar și spectaculos în Oradea: un dublu curcubeu a strălucit minute bune pe cerul orașului.FOTO

Un curcubeu dublu a fost surprins miercuri seara in Oradea. Fenomenul este unul pe cât de rar, pe atât de spectaculos, iar pentru a fi fotografiat sau filmat trebuie gasit unghiul potrivit, la momentul potrivit. Astfel de fotografii au putut fi realizate de cei care au trecut pe strazile de pe dealurile orașului, acolo unde curcubeele se formează mai usor decat in alte zone.

Spre deosebire de un curcubeu clasic, atunci când lumina se reflectă o singură dată în stropii de apă, în cazul curcubeului dublu, lumina se reflectă de două ori, dând naștere unei imagini simetrice și în oglindă a curcubeului primar.

Curcubeele duble pot fi vazute in orice perioada a anului. Ele se produc uneori, dar pentru a le vedea trebuie sa fii pozitionat intr-un unghi drept fata de soare si curcubeu.

Curcubeul este un fenomen optic și meteorologic atmosferic care se manifestă prin apariția pe cer a unui spectru de forma unui arc colorat atunci când lumina soarelui se refractă în picăturile de apă din atmosferă.

Distribuie informația
Alte știri