Fenomenul cerșetoriei poate fi combătut eficient doar cu sprijinul orădenilor

Direcția Poliția Locală Oradea atrage din nou atenția asupra fenomenului cerșetoriei, care poate fi combătut eficient doar cu sprijinul orădenilor. Aceștia sunt încurajați să anunțe imediat Direcția Poliția Locală Oradea, care preia sesizările prin Dispecerat, la numărul de tel. 0259/969 sau prin aplicația Oradea City Report și trimite apoi în teren o patrula specializată.

Având în vedere că Oradea este un oraș care s-a dezvoltat foarte mult, atrage și această categorie de persoane. Cei mai mulți cerșetori nu sunt din Oradea, ci din zone cum ar fi: Vadu Crișului, Tinca, Tileagd, Diosig, Sânmartin, Săcuieni, Husasău de Tinca.

Direcția Poliția Locală Oradea, în colaborare cu Direcția de Asistență Socială Oradea (DASO), DGASPC Bihor și Poliția Municipiului Oradea, întreprinde constant acţiuni comune, menite să prevină și să combată fenomenul cerşetoriei și al oamenilor fără adăpost, de pe raza municipiului Oradea. Astfel, doar în luna martie au fost identificate pe raza municipiului 91 de persoane adulte, însoțite de 3 minori care apelau la mila publicului și față de care s-au luat măsurile legale.

Poliţiştii locali au surprins în numeroase rânduri cerşetori având sume mari de bani asupra lor (chiar 300 de lire la o persoană), doar în luna martie sumele confiscate fiind de 359 lei și 300 de lire sterline. De cele mai multe ori aceste persoane vin cu mașina sau cu trenul din satele limitrofe, fiind organizate pe sectoare în parcările marilor magazine.

Una dintre situațiile întâlnite în teren a fost aceea a unor cerșetori care, după ce au fost îndepărtați dintr-o anumită zonă de patrulele poliției, au fost văzuți deplasându-se cu taxiul către alte zone din oraș.

Pentru a eficientiza activitatea de combatere a cerșetoriei, de la 1 aprilie, Direcția Poliția Locală Oradea a suplimentat componența patrulelor de la patru la șase persoane.

În sprijinul acțiunii de descurajare a cerșetoriei, se solicită reprezentanților centrelor comerciale în raza cărora este observată prezenţa unor persoane care cerşesc să acționeze responsabil și să sesizeze aceste situații, prin intermediul firmelor de pază care asigură securitatea perimetrului, nepermițând staționarea acestor persoane în perimetrul magazinelor sau  a parcărilor pe care le gestionează.

Distribuie informația
Alte știri