“Fenomenul” Fechetau isi asteapta vizitatorii din 5 si pana in 8 octombrie

Istoricii spun ca Targul de la Negreni sau Fechetau dateaza de prin Evul Mediu, prima atestare recunoscuta fiind anul 1815. In zilele noastre este un fenomen. “Te roteste ca un ciclon, te ameteste, te imbata si in mod sigur te cheama…

De Fechetau, toata lumea se pregateste din timp, de prin vara. Nu poti fi nepregatit, sa te ia targul prin surprindere. Ori mergi sa vinzi ceva, ori sa cumperi ceva, dar cu siguranta mergi. Sa nu crezi ca te duci la Targul de la Negreni doar ca sa-l vizitezi si ca vii acasa cu mana goala! Exclus!

Targul de la Negreni se tine in fiecare an pe malul Crisului, in al doilea weekend din luna octombrie. Este cunoscut sub numele de Fechetau, pentru ca in limba maghiara „fekete” inseamna „negru”. Dar ce limbi NU se vorbesc la Negreni? Romani, unguri, tigani gabori, rusi, nemti, italieni, cehi – toti isi dau intalnire toamna la Negreni. Unii cauta antichitati, tacamuri de argint, oglinzi venetiene, viori, unelte de tamplarie, radiouri vechi, pesti de sticla de pus pe televizor, haine”, se precizeaza pe pagina de facebook a manifestarii.

Localitatea Negreni e situata pe E60,  la 10 km de Piatra Craiului, spre Cluj-Napoca.  Editia 2017 are loc in intervalul 5-8 octombrie.

 

 

Distribuie informația
Alte știri