Fenomenul misterios din ziua Schimbarii la Fata. E unic in Romania

In fiecare an, de 6 august, pe varful Toaca din muntele Ceahlau urca zeci de curiosi pentru a vedea fenimenul unic din Romania, invaluit intr-o aura de mister.

In aceasta zi umbrele muntelui se contopesc intr-o piramida spatiala. Fenomentul poarta denumirea de umbra piramidala, spatiala sau golografica. Desi incepe in primele zile ale lunii august, ajunge la intensitate maxima pe data de 6 august, noteaza adevarul.ro.

Mihai Marin, pasionat de fotografie si de fenomenul piramidei de pe Ceahlaul, a studiat si a imortalizat de aproape 15 de ani ceea ce se intampla timp de aproximativ 80 de minute in diminetile de pe 6 august.

„Este o compunere de minimum patru umbre. Varful Toaca are forma de piramida regulata cu baza un patrat, iar sub actiunea razelor solare dinspre est, are o umbra in forma de triunghi isoscel. Stanca Piatra Ciobanului, fiind mai mica si mai joasa, face alta umbra, prelunga. La fel, Piatra Vulcanului si Panaghia. Peste toate se suprapune lumina ce trece prin saua muntelui. Pe 6 august, dimineata, datorita pozitiei soarelui, toate umbrele se unesc la varf si se creeaza o imagine magnifica tridimensionala, ca holograma unei piramide”, spune Mihai Marin.

Distribuie informația
Alte știri