Fermierii pot primi mii de euro de la stat. Vezi in ce conditii

Fermierii au la dispoziţie, până la 31 martie 2017, suma de 50 de milioane de euro pentru împăduriri prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020. Finanţarea maximă pentru un proiect este de 7 milioane de euro, potrivit unui comunicat al AFIR.

Sprijinul financiar acordat fermierilor e sub forma a două prime. Prima de înfiinţare a plantaţiilor forestiere acoperă şi costurile de elaborare a proiectului tehnic de împădurire (denumită Prima 1). Se acordă, de asemenea, o primă anuală (denumită Prima 2), care acoperă lucrările de întreţinere a plantaţiilor pe o perioadă de maximum şase ani până la închiderea stării de masiv, efectuarea a două lucrări de îngrijire a arboretelor după închiderea stării de masiv şi pierderile de venit agricol pentru o perioadă de 12 ani pentru suprafaţa împădurită.

Beneficiari ai măsurii pot fi deţinătorii publici de teren agricol şi neagricol, deţinătorii privaţi de teren agricol şi neagricol şi forme asociative ce deţin teren agricol şi neagricol.

Alte știri