Festivalul ,,Asta-i datina străveche” reunește la Oradea 500 de tineri colindători din țară dar și din Ungaria

Asociaţia Pro Bambini din Oradea organizează a XII-a ediţie a Festivalului Naţional de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou ,,Asta-i datina străveche”. La festival participă 500 de copii din Oradea, Bihor, Maramureş, Sibiu, Bistriţa Năsăud, Cluj, Suceava, Satu Mare și un ansamblu de copii din Szeged – Ungaria. Evenimentul are loc în perioada 7-10 decembrie.

Momentul central este cel din data de 8 decembrie, de la ora 13. O paradă a costumelor populare va străbate pietonala din Oradea, iar colindele vor răsuna în instituții precum Primăria, Prefectura și Consiliul Județean. De la ora 16, Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea va găzdui concursul propriu-zis din cadrul festivalului, la care intrarea este liberă.

Weekend-ul va continua cu un microrecital la Târgul de Crăciun din Băile Felix, pe 10 decembrie.

„Festivalul are ca scop promovarea obiceiurilor și tradițiilor de Crăciun și Anul Nou, precum și sprijinirea ansamblurilor de copii în preluarea, prelucrarea și prezentarea folclorului autentic, un schimb cultural între copii, tineri și profesori din România și Ungaria, precum și sporirea nivelului de toleranţă etnică şi dialog intercultural al copiilor/tinerilor reprezentanţi ai diferitelor minorităţi etnice din România, prin facilitarea unui schimb intercultural cu caracter educativ în care copiii şi tinerii îşi pot valorifica propriile tradiţii, dar şi pentru a învăţa şi cunoaşte alte culturi şi reprezentanţii acestora”, spun organizatorii.

Distribuie informația
Alte știri