Festivalul-concurs „D’ale porcului”-ediţia a VI-a, la Oradea

Foto: crisana.ro

Ediţia a VI-a a tradiţionalului festival D’ale porcului” se va desfășura în perioada 30 noiembrie–1 decembrie, în parcarea ERA Shopping Park, organizatorii având în plan să stabilească un (nou) record mondial.

Cel mai mare concurs de preparare tradiţională a porcului din România se va desfăşura pe parcursul a două zile, 30 noiembrie și 1 decembrie 2019, în parcarea ERA Shopping Park, va fi acompaniat de un târg de produse tradiţionale şi va beneficia de juriu şi artişti „de 5 stele”.

Trofeul festivalului-concurs este un porc sculptat în lemn, creaţie originală, din anul 2014, a artistului popular Radu Lazăr, originar din comuna Dobreşti, judeţul Bihor. Potrivit organizatorilor, Trofeul este transmisibil, el fiind păstrat, timp de câte un an, de către echipele câştigătoare ale marelui premiu al festivalului, echipe ale căror nume rămân inscripționate pe soclu.

Răspunzător cu buna dispoziţie a participanţilor şi vizitatorilor va fi celebrul actor, rapsod şi om de televiziune Alexandru Pop, cunoscut ca „Văru’ Săndel”. Pe scena festivalului vor urca zeci de ansambluri de dansatori şi solişti vocali amatori din Bihor, precum şi invitaţi speciali.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri