Festivalul-concurs interjudețean ,,Cântec mândru de pe Criș”. REZULTATE

După trei ore de concurs, vineri 4 noiembrie, spre  seară, s-a încheiat și cea de a VI-a ediție a Festivalului-concurs interjudețean ,,Cântec mândru de pe Criș” care, timp de șașe ore în acompaniamentul Orchestrei Rapsodia Bihoreană condusă dirijor-profesor Liviu Buțiu, concurenții și invitații speciali la eveniment au delectat publicul prezent în sala de spectacole a Filarmonicii de Stat Oradea.

Festivalul, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor și Ansamblul ”Aușana”, a început cu prima categorie din concurs, interpreții cu vârsta 8-16 ani, urmată de categoria mare 16-28 ani. Juriul concursului a fost format din: Tiberiu Ceia, Florica Zaha, Florica Bradu, Maria Haiduc, Leontin Ciucur, Crăciun Parasca și Mircea Jacan.

Câștigătorii ediției a VI-a a Festivalului-concurs ,,Cântec mândru de pe Criș”, la categoria de vârstă 8-15 ani, sunt următorii: Nicoleta Hădărean (jud. Cluj) – Premiul I, Denisa Mirișan (jud. Sălaj) – Premiul II, Bianca Popa (jud. Bihor) – Premiul III, Iulia Buboiu (jud. Bihor) – Mențiune I, Maria-Mădălina Otvoș (jud. Harghita) – Mențiune II. La categoria 16-28 ani, câștigători au fost: Raluca Pașcalău (jud. Cluj) – Premiul I, Amalia Ursan (jud. Bihor) – Premiul II, Lorena Clapa (jud. Cluj) – Premiul III, Michael Cetean (jud. Albă) – Mențiune I, Ștefan Ramba (jud. Brașov) – Mențiune II.

Câștigatoarea celui mai important premiu, trofeul „Cântec mândru de pe Criș” 2016, este Gabriela Ardusătan din Maramureș. Conform organizatorilor, câștigătoarea desemnată a fost o surpriză, dar extrem de placută. Gabriela Ardusătan a fost aplaudată de întreaga sală la înmanarea premiului, prestația acesteia cucerind publicul iubitor de muzică și tradiții populare.Festivalul s-a bucurat de un recital susținut de Ansamblul ”Aușana” și de îndrăgiții interpreți de muzică populară: Violeta Gherman, Alexandra și Alexandru Chira, Antonela Ferche-Buțiu, Florica Zaha și Maria Haiduc.

Festivalul-concurs interjudețean ,,Cântec mândru de pe Criș” a fost inițiat în anul 2010 de directorul Ansamblului folcloric ”Aușana”, Silviu Botiș. De-a lungul anilor, festivalul a contribuit la descoperirea şi promovarea unor valoroşi tineri interpreţi de muzică populară și la stimularea interesului publicului pentru receptarea creaţiilor folclorice autentice. În urma preselecției, efectuate în pre-ziua concursului, în competiție au intrat 34 de interpreți.

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”108248014930860277623″ ualb=”6350473800163863281″ imgl=”fancybox” style=”wall” row=”4″ size=”220″ num=”80″ border=”1″ highlight=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]

Distribuie informația
Alte știri