Festivalul European de Fotografie, dedicat Zilei Europei, debuteaza, sambata, 6 mai, la Oradea

Aflat la cea de-a VI-a ediție, festivalul se va desfăşura în perioada 6 – 31 mai. Programul primei zile debuteaza cu un atelier de creație fotografică, pe scena Teatrului de Vară din Cetate, între orele 10.30-13.30. Pe această scenă vor evolua si Ansamblurile: Crișana, Görböc din Mișca, Forumului German din Oradea, Valea Cerului şi Fundației Ciore Roma. În încheierea programului, pe scenă vor evolua mai multe perechi ale Clubului de Dans Sportiv „Stephany”.

Publicul iubitor de folcor şi multiculturalitate este invitat la acest regal, alături de artiştii fotografi, intrarea fiind liberă. Programul primei zile va continua cu vernisarea a patru expoziții personale de artă fotografică.

Astfel, la ora 16.00, va fi vernisată în sala 10 a Muzeului Cetății și Orașului Oradea expoziția artistului fotograf Vasile Dorolți, din Baia Mare, intitulată Ipostaze. La ora 17.00 va avea loc în sala de expoziții numărul 11 din cadrului Corpului B al Cetății Oradea vernisajul expoziției personale Ovi D. Pop. Cu această ocazie cunoscutul artist fotograf orădean va expune peste de 24 de fotografii alb-negru și color de mari dimensiuni. La ora 18.00, în sălile din corpul M (lângă poarta de est a Cetății Medievale Oradea), se va inaugura expoziția artistului fotograf Süli István din Debrecen, intitulată „Drawn With Light”. De asemenea, la ora 19.30, în Galeria Ștefan Vilidár István din Corpul C (etajul I), va avea loc vernisajul expoziției de cameră a artistei fotograf Borbely Johanna-Eszter din Viena (Austria).

Distribuie informația
Alte știri