Festivalul Internațional Enjoy Music Băile Felix 2023, eveniment care crește an de an

Joi, 31 august 2023, la Biblioteca Primăriei Sânmartin a avut loc conferința de presă premergătoare celei de a III-a ediții a Festivalului Internațional Enjoy Music 2023, care  se va desfășura pe parcursul a trei zile, 31 august – 2 septembrie 2023, în stațiunea Băile Felix, în parcarea de lângă piațeta Apollo.

Juriul acestui festival e format din oameni de marcă, precum: Ovidiu Lazăr, organizator și «sufletul Enjoy Music», Nico – o mare voce a României, alături de prietena ei Luminița Anghel; o prezență importantă este Zoricăi Ninković – producător muzical în Serbia care a fost încă de la prima ediție Festival, Aurelian Temișan, Ovidiu Anton, Monica Anghel și la prima participare compozitorul, dirijorul, orchestratorul Ionel Tudor care a predat o ștafetă extrem de importantă lui Andrei Tudor, președintele juriului.

„În acest an avem 100 de concurenți. S-au înscris peste 250 de concurenți, din care am selectat 100, a informat Ovidiu Lazăr.

La această ediție, ca participanți noi la nivel internațional sunt: Croația, Bulgaria și republica Moldova. Au fost și doi concurenți din Ucraina care au anunțat cu două zile în urmă că nu reușesc să ajungă, din motive de sănătate.

Festivalul Internațional Enjoy Music 2023 are nouă categorii: șapte categorii de vârstă (de la 4 la 19 ani), secțiunea Grupuri și secțiunea Creație.

La fiecare categorie de vârstă, de la 4 la 19 ani, există premiul I în valoare de 1500 RON, premiul al II-lea  de 1000 RON, premiul al III-lea de 600 RON și mențiune în valoare de 200 RON. Acestora li se adaugă Trofeul Junior și Trofeul Teenager, fiecare în valoare de 2500 RON, Trofeul Creație și Marele Trofeu al Festivalului Enjoy Music Băile Felix 2023. Trofeul Junior, de la vârsta de 4 până la 10 ani, și Trofeul Teenager, de la 11 la 19 ani, recompensează cel mai bun copil și adolescent dintre toate categoriile de concurs. Trofeul Creație are în acest an valoarea de 5000 RON, iar Marele Trofeu al Festivalului este  o sesiune de compoziție la DeMoga Music.

Organizatorii au menționat că în primul an, câștigătoarea marelui Trofeu 2021 – Bianca Dan – a fost atât de apreciată de Marius Moga încât a semnat ulterior cu Casa de Producție, iar Andrada Pop, câștigătoarea ediției de anul trecut a scos de puțin timp noul ei single, pe care îl va cânta publicului în recital la Festivalul de anul acesta. În juriul Festivalului Enjoy Music Băile Felix 2023 se va afla și Marco Brusati, producător și compozitor italian al unui festival de muzică la Sanremo.

Distribuie informația
Alte știri