Festivalul Medieval Oradea și Zilele Culturii Maghiare, anulate

Pentru ședința de Consiliul Local din această săptămână a fost înaintată o rectificare de buget, care scade cotizația municipiului Oradea către APTOR, pe anul 2020, cu 2.5 milioane de lei. Datorită pandemiei SARS COV 2, toate evenimentele din calendarul APTOR, programate pentru perioada Aprilie – Iulie 2020, au fost deja anulate sau reprogramate, după caz.

În acest moment, suntem nevoiți să anunțăm și anularea evenimentelor prevăzute pentru luna August, deoarece atât Festivalul Medieval Oradea cât și Zilele Culturii Maghiare sunt evenimente cu un număr mare de participanți și chiar și în contextul unei viitoare relaxări parțiale a restricțiilor cu privire la organizarea de evenimente, ele nu mai pot avea același scop și impact cultural sau social. Mai mult, Festivalului Medieval este un eveniment cu un număr foarte mare de participanți străini, care vin atât din Europa cât și din afara ei, ceea ce în contextul de azi presupune o serie de riscuri.

Atmosfera Festivalului Medieval este una specială datorită modului în care oamenii interacționează cu taberele medievale, apropierea fizică a vizitatorilor de aceștia și a activităților interactive din festival. Aceste ingrediente, extrem de importante, nu puteau fi adăugate în rețeta ediției 2020 în contextul regulilor de distanțare fizică și protecție sanitară. De asemenea toate măsurile specifice contextului SASRS COV 2 ar fi crescut costurile evenimentului, fără a aduce un plus de experiență sau valoare festivalului în sine.

Alte știri