Festivalul Medieval revine la Oradea cu o nouă ediție. Va debuta joi, 4 iulie

Foto: Daniela Stoica

Festivalul Medieval Oradea, unul dintre cele mai mari din Europa, va avea loc în perioada 4 – 7 iulie, în Cetatea Oradea, fiind organizat de Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR – Visit Oradea) şi Primăria Oradea.

Ceremonia de deschidere se va desfăşura joi seară, de la ora 18, în Piaţa Unirii, cu o paradă a coifurilor şi prezentarea cavalerilor, muzică medievală şi spectacol cu spadasini.

Programul deosebit de bogat al festivalului va continua în următoarele trei zile în Cetatea Oradea care devine o reşedinţă pentru tabere de meşteri, cavaleri, domniţe, menestreli, îmblânzitori de foc, un spaţiu deschis pentru bătălii aprige şi turniruri nobile.

Sunt invitaţi peste 600 de luptători şi personaje medievale din nouă ţări pentru a participa la turniruri călare cu lance balsa şi competiţii internaţionale sau spectacole cu foc. Bihorenii şi oaspeţii oraşului se vor putea bucura şi de o serie de concerte live în aer liber, atât la scena mare, cât şi în şanţul cetăţii sau în curtea interioară.

Printre invitaţi îşi vor da concursul trupele Grimus, Subcarpaţi şi interpretul Radu Almăşan, solistul trupei Bosquito. Vor mai concerta: Dafina, Elektro Instinct, Holloenek, Krak, Viatores Festiv, Veridi Venti, Peregrinii, Baghatur şi Toboşarii din Visegrad.

În cele trei zile, în Zona copiilor din şanţul cetăţii, micuţii şi însoţitorii lor vor avea parte de evenimente special organizate pentru ei, pe tot parcursul zilei: tactici de luptă pentru copii, iniţiere în arta Zânelor Silvane, plimbare pe picioroange, teatru de păpuşi, turnamentul cavaleresc pentru copii, atelier de dans, jonglerii cu clovnul Fabio şi momente de magie cu magicianul Capistro. De asemenea, copiii vor putea participa la concursul de tras cu arbaleta, la o demonstraţie cu păsări de pradă şi demonstraţie de lupte cavalereşti.

În Taverna Medievală sunt organizate alte evenimente pentru adulţi, cum ar fi jocuri de societate, bătaie cu saci, jocuri de societate – şah, dame, concurs de tras sfoara 5 vs. 5, concerte şi spectacol cu foc, la lăsarea nopţii.

În Curtea Interioară a Cetăţii va avea loc întâlnirea cu Cavalerii Teutoni, primii cavaleri români care participă la un turnir internaţional, o demonstraţie de mânuire a tobelor cu Toboşarii din Visegrad, prezentarea stilului de luptă tip Buhurt şi altele.

Aleea meşteşugarilor va fi cu siguranţă una de mare atractivitate pentru că sunt amenajate 13 ateliere pentru prezentarea diferitelor meşteşuguri: turnătoria de bronz, fierăria din Toledo, tâmplăria, maestrul sticlar. Vizitatorii festivalului vor putea asista la demonstraţii practice în atelierele de pielărie, olărie, ţesătorie, pâslărie, de bătut monede, de făcut arcuri şi chiar a unui scrib medieval.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri