„Festivalul Toamnei Românești”, la Grădinița nr. 23, structură a Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea

Cu bucurie în suflet și zâmbetul pe buze, vă prezentăm cum ne-am petrecut câteva zile,  în cadrul minunatului „Festival al Toamnei Românești”, organizat cu pasiune și dedicare de către Grădinița nr. 23, structură a Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea.

Au fost zile de neuitat în care am simțit cu adevărat că toamna este un anotimp plin de farmec, ne-am amintit de importanța sărbătoririi fiecărui sezon și de bucuria pe care o aduce simpla conectare cu mediul înconjurător.

Pe parcursul acestor minunate zile ne-am bucurat de atmosfera de poveste și de bogăția de fructe și legume, pregătind frigărui de fructe, mere caramelizate la cuptor, preparând un delicios suc natural de mere proaspete, murături asortate, sticle cu roadele, bogățiile țării, cu cereale, porumb, grâu, ovăz, semințe, aranjamente cu flori de toamnă, mături trdiționale personaliate, figurine din legume și fructe. Preșcolarii noștri au petrecut clipe magice în colțul special amenajat, care amintește de tradițiile românești (,,sfărmatul porumbului”, păpuși din porumb). 

Atmosfera plină de energie pozitivă a fost îmbogățită de decorurile de sezon care au adus o notă de magie în jurul nostru. Educatoarele Grădiniței s-au asigurat că nimic nu lipsește: curtea a fost plină de paleți de paie, dovleci, frunze colorate, obiecte tradiționale, presă de struguri, fructe de sezon, țest, castane, tuci, coceni uscați și multe altele.

Cu aceasă ocazie am sărbătorit și Ziua Națională a României în avans, iar asta a adus pe chipurile și în inimile celor mici o adevărată bucurie. Niciodată nu ești prea mic că să afli lucruri interesante despre țara ta și ce înseamnă să fii român. Preşcolarii făcut cunoștință cu simbolurile și valorile naționale, au ascultat şi intonat Imnul de stat al României, au observat steagul tricolor și stema  Romăniei. La toate grupele s-au desfăşurat variate activități artistico-plastice, care s-au finalizat  mai apoi, în expoziții, cei mici fiind foarte mândri de realizările lor. Copiii au decorat linguri de lemn, au confecționat stegulețe din diverse materiale, au decorat costumul popular şi  vase tradiţionale româneşti. Nu au lipsit cântecul, jocul și voia bună, muzica populară fiind un mare prilej de bucurie pentru cei mici, care și-au dat mâna pentru a dansa hora prichindeilor.

Cu Mături tradiționale

Și personalizate!

Cu Iepurași dolofani,

Din verze și castraveți creați!!!

Cu creații minunate,

Pe lemn pictate!!!

Felinare tomnatice au luminat

Tablouri de sezon,

Realizate din carton!

Totul a fost aplaudat

Și cu pălării bostan complimentat!!!

Toamnă ninge? Toamna plouă ?

Câte un pic din amândouă!!!

Dar noi toți ii spunem iară:

Zâna bună din cămară!!!

În costume naționale ne-am îmbrăcat,

Cu toții ne-am adunat,

Cu mic, cu mare

Cu doamnele educatoare,

În horă ne-am prins

Și Ziua României am sărbătorit !

prof inv. prescolar, Cristina Rus

Distribuie informația
Alte știri