Festivitate de deschidere pentru un nou an școlar la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea

De peste un deceniu, în fiecare toamnă, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, își deschide larg porțile pentru a-i cuprinde pe copiii şi tinerii care doresc să-și formeze o educaţie în care se împleteşte armonios dezvoltarea intelectuală cu deprinderea aptitudinilor practice și cu formarea caracterului din perspectiva valorilor morale creştine autentice.

Festivitatea de deschidere a anului şcolar 2019-2020 a debutat cu intonarea imnului național, urmat de slujba de Te-Deum la început de an școlar. Școala s-a bucurat de prezența în prezidiu a Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, alături de Preacucernicul Pr. Prof. Florin Negruțiu, Inspector Școlar pentru Religie, de domnul Prof. Univ. Dr. Sorin Curilă, președintele Asociației Părinți pentru Ora de Religie din Oradea, precum și de alte oficialități și colaboratori ai școlii.

Întâistătătorul Eparhiei Ortodoxe a Oradiei, Preasfințitul Părinte Sofronie a adresat un cuvânt de binecuvântare și de prețuire pentru elevii, cadrele didactice și părinții prezenți la eveniment. „Este pentru mine o onoare și o emoție să particip împreună cu dumneavoastră la deschiderea noului an școlar. Pentru că suntem cu toți sub lucrarea proniei, a providenței, vă încredințez pe toți, dascăli și elevi, purtării de grijă a lui Dumnezeu. Vă asigur pe toți că Dumnezeu este prezent, deși nevăzut în mijlocul nostru. Urându-vă să aveți baftă la toate examenele și concursurile la care participați, nu fac altceva decât să-L rog pe Dumnezeu să vă aibă în pază ca și până acum, să vă vegheze, să vă apere, să vă îndrume, să vă călăuzească pașii pentru ca să puteți împlini fiecare dintre voi drumul pe care îl aveți în această viață, pe care v-o dorim tuturor frumoasă și binecuvântată”.

Preacucernicul Părinte Inspector Școlar Florin Negruțiu a transmis cuvântul la început de an școlar din partea domnului Inspector Școlar General Alin Florin Novac Iuhas, iar domnul Prof. Univ. Dr. Sorin Curilă a făcut o scurtă incursiune în istoria învățământului românesc, arătând că astăzi ne putem bucura de un învățământ liber și meritocratic. Gazda momentului festiv, Preacucernicul Prot. Prof. Radu Rus, Directorul Liceului Ortodox le-a mulțumit tuturor oficialităților pentru prezența și colaborarea constantă cu școala, arătând că educația care se desfășoară în această instituție este una de calitate, dovedită prin promovabilitatea de 100% la examenelor naționale, prin participarea însoțită de rezultate la concursurile școlare naționale și prin acordarea statutului și trofeului de Școală Europeană 2011.

În anul şcolar 2019-2020, studiază în școală 611 elevi, la care se adaugă încă 160 de copii din învățământul preșcolar, de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 23, copii şi tineri călăuziți și formați de o echipă de profesori foarte bine pregătiți și dăruiți în tot ceea ce înseamnă procesul didactic și orientarea vocațională, bucurându-se în același timp de o foarte bună colaborare cu părinții și cu alți parteneri implicați în procesul instructiv-educativ.

Pr. Prof. Alin Sonea

Distribuie informația
Alte știri