Festivităti prilejuite de deschiderea noului an de invăţământ superior la Universitatea Oradea

Ziua de 2 octombrie a fost una specială pentru cei 18.000 de studenţi care învaţă la Universitatea din Oradea. A marcat debutul unui nou an de studiu. Instituţia academica din urbea de pe Crisul Repede va împlini în 2018 55 de ani şi va serba 238 de ani de învăţământ superior la Oradea.

Rectorul Constantin Bungău se declară încântat ca Universitatea pe care o conduce începe noul an cu peste 3.252 de boboci admişi la studii de licenţă, 1.533 studenţi la master în anul I şi 115 în anul I la doctorat. Lor li se alatura si 830 de studenţi străini din 53 de ţări.

Universitatea din Oradea dispune de 98 de programe de licenţă, 61 de master şi 12 domenii de doctorat, cuprinzand aproape toate domeniile de interes din sfera producţiei, a serviciilor sau cea culturală.

La finalul ceremoniei din Sala Polivalentă, decanii au oferit carnete de excelență pentru bobocii care au intrat cu cea mai mare notă, iar, la final, studenții au fost invitați să se fotografieze cu roll-upurile facultăților pe care le vor urma.

Foto:crisana.ro

Distribuie informația
Alte știri