Filarmonica a pregătit un program special de Ziua îndrăgostiţilor

Miercuri, de la ora 19, camerata Michael Haydn a Orchestrei de Cameră a Filarmonicii propune melomanilor, concertul extraordinar Clasic Love Songs, aflat la a treia ediţie. În program se regăsesc melodii de dragoste de ABBA, Elvis Presley, Beatles, Queen, Metallica, iar concert-maistru este Nagy Kalman.

Joi, de la ora 19, Orchestra simfonică a Filarmonicii oferă tot un program deosebit, avand ca invitat un pianistul român de excepţie, Horia Mihail. Artistul e cunoscut nu numai pentru interpretările sale unice, dar şi pentru proiectele prin care promovează valorile muzicii culte, cum ar fi „Pianul călător”.

Programul serii va începe cu Suita Păsările de Ottorino Respighi şi cu Concertul pentru pian şi orchestră în Sol major, Hob.XVIII.4 de Joseph Haydn. În a doua parte a concertului de joi, Corul Filarmonicii, în pregătirea muzicală a dirijorului Lászlóffy Zsolt, v a prezenta fragmente din opere celebre de Pietro Mascagni, Ruggero Leoncavallo, Richard Wagner, Georges Bizet si Giuseppe Verdi. La pupitru se va afla maestrul Romeo Rîmbu.


Distribuie informația

Alte știri