Filialele PNL, termen până sâmbătă să decidă candidații pentru locale

Foto: digi24.ro

Organizațiile județene ale PNL au termen până la finalul săptămânii să definitiveze listele de candidaturi pentru primării și pentru consiliile județene, iar sâmbătă a fost convocat Biroul Politic Naţional al partidului, pentru a valida aceste candidaturi, a declarat luni liderul liberal Ludovic Orban.

”Am decis să convocăm Biroul Politic Naţional sâmbătă dimineaţă, pentru a definitiva toate candidaturile. Până sâmbătă, fiecare filială judeţeană are obligaţia de a definitiva candidaturile la toate primăriile din judeţ (…) și pentru Consiliile Judeţene, a spus Ludovic Orban.

El a explicat că BPN va valida toate candidaturile inclusiv pentru cele şase judeţe unde încă mai sunt în desfăşurare discuţii, precum şi pentru sectoarele Capitalei. Nici filiala din Bihor nu și-a desemnat încă persoana cu care PNL intră în campanie pentru șefia Consiliului Judeţean.

Conform lui Ludovic Orban, pe durata campaniei electorale, candidaţii şi voluntarii vor avea un ghid destinat prevenirii răspândirii noului coronavirus.

”De asemenea, am luat decizia de a pregăti un ghid pentru toţi candidaţii şi voluntarii noştri în cadrul campaniei, un ghid de organizare a activităţilor de campanie care să reducă riscul de răspândire a virusului, adică obligaţia pentru fiecare voluntar de a purta mască, de a nu acţiona în grupuri mai mari de trei, patru persoane, de a avea dezinfectant la ei”, a menţionat el.

Alegerile locale sunt programate în 27 septembrie, iar din 20 iulie a început strângerea semnăturilor de susţinere a candidaturilor.

Distribuie informația
Alte știri